Postimet e fundit

27 vjeçarja shqiptare lind teksa ishte në koma

Elena Trifoni që jeton në Suedi u prek nga Covid-19 në muajin e gjashtë të shtatëzanisë. Kur gjendja e 27-vjeçares nga Vlora u vështirësua, mjekët i sygjeruan ndërhyrje kirurgjikale, por ajo kundërshtoi. “I thash jo menjëherë, më tha kë dy mundësi. O do ta lindësh në kohën kur është për …

Lexo më shumë »

Fjalët shqipe që 90% prej nesh nuk i shkruajnë siç duhet

“Gjuha, në të vërtetë, është pasuria jonë më e madhe…” – ka thënë dikur Rexhep Qosja, dhe si e tillë, meriton vëmendje të vazhdueshme, sidomos dekadat e fundit kur në të janë vënë re deformime të shumta. Gjuhëtarët dhe akademikët tanë tërheqin vëmendjen vazhdimisht për kujdes në mirëshkrimin dhe mirëshqiptimin …

Lexo më shumë »