Postimet e fundit

Shprehjet që i thonë mamatë tipike shqiptare

Të gjitha nënat në botë janë të veçanta, dhe të rëndësishme për fëmijët sa vetë jeta. Të gjithë biem dakord në një pikë, që raportet në familjet tona janë mjaft të ngushta, dhe kjo është një gjë pozitive e shqiptarëve. Ne e ruajmë familjen si gjënë më të shtrenjtë në …

Lexo më shumë »

Tefta Radi: Si u njohëm me Frankon

Mbrëmjen e djeshme në Soiree ka qenë puntata për të madhin Françesk Radi dhe për të folur rreth tij ishin bashkëshortja Tefta Radi, mbesa Rozana, miq dhe kolegë të tjerë të dashur. Ish-spikerja më e memorizuar në mendjen e shqiptarëve Tefta Radi ka rrëfyer ndër të tjera se si  është …

Lexo më shumë »

Themistokli Gërmenji, francezët dhe negociatat

Nga Ardit Rada Gjatë Luf.tës së Parë francezët push.katuan në gjyq ushtarak Themistokli Gërmenjin. Në akuzën e ngritur ai përmendej si tradhtar i Republikës Autonome të Korçës, themeluar nga forcat lokale të Francës. I pyetur nëse kishte diçka të fundit për të shtuar, Gërmenji para plumbit në vitin 1917 tha: …

Lexo më shumë »