Kryefaqa / Lajme

Lajme

Si ndikon grupi i gjakut për t’u prekur nga Covid 19

Njerëzit me grupin e gjakut A janë më të rrezikuarit nga infeksioni i koronavirusit, të ndjekur nga ata të grupit AB, të cilët sëmuren më rëndë. Ndërsa subjektet e grupit 0 do të ishin më pak të prekshëm nga Covid-19. Këto përfundime u arritën nga analizat e kryera në të …

Lexo më shumë »

Ky është vendi i parë në Europë që mbyllet sërish

Irlanda do të mbyllë pjesën më të madhe të ekonomisë dhe shoqërisë së saj, në një bllokim të dytë për COVID-19, që do të përfshijë disa nga kufizimet më të ashpra në Europë. Irlanda do të mbyllë pjesën më të madhe të ekonomisë dhe shoqërisë së saj, në një bllokim …

Lexo më shumë »

Katër edukatore me Covid, mbyllet kopështi në Pogradec

Mbyllet kopështi “Persefoni Treni” në lagjen nr 2 në Pogradec . Shkak është bërë përhapja e Covid 19 në personel. 1 javë më parë ka rezultuar pozitiv 2 sanitare, ndërsa ditën e djeshme kanë rezultuar pozitiv 4 edukatore. Kopshti është mbyllur dhe janë nështruar tamponin edhe pjesës tjetër të stafit.

Lexo më shumë »

Maska kudo, në qarkun e Korçës vendosen 175 gjoba

Që prej datës 15 tetor, nga ku hyri në fuqi akti normativ për mbajtjen e detyrueshme të maskës në vende publike, në qarkun e Korcës vihen në ditë rreth 35 gjoba nga patrulla të ndryshme policore. Deri më sot janë vënë 175 gjoba në të gjithë qarkun, ndërsa shkelje më …

Lexo më shumë »