Kryefaqa / Kuriozitete

Kuriozitete

Shprehjet që i thonë mamatë tipike shqiptare

Të gjitha nënat në botë janë të veçanta, dhe të rëndësishme për fëmijët sa vetë jeta. Të gjithë biem dakord në një pikë, që raportet në familjet tona janë mjaft të ngushta, dhe kjo është një gjë pozitive e shqiptarëve. Ne e ruajmë familjen si gjënë më të shtrenjtë në …

Lexo më shumë »

Ismail Kadare fiton Çmimin Ndërkombëtar të Letërsisë

Ismail Kadare fiton çmimin Ndërkombëtar të Letërsisë “Neustadt”. Ky çmim njihet edhe si Nobeli Amerikan. Janë 50,000 dollarë amerikanë që i jepen çdo dy vjet një poeti, romancieri apo dramaturgu. Revista “Literatura Botërore Sot” e Universitetit të Oklahoma të letërsisë dhe kulturës ndërkombëtare njoftoi mbrëmjen e mbrëmjen e kaluar se …

Lexo më shumë »