Kryefaqa / Korca Turistike (Faqe 5)

Korca Turistike

Morava me rrugë e trotuare të reja, ndriçim dhe gjelbërim për t’ju përmirësuar jetën banorëve

Bashkia e Korçës po përfundon një projekt infrastrukturor në fshatin Moravë. Rikonstruksioni i rrugës së fshatit, ndërtimi i trotuarëve të rinj, ndriçimi dhe gjelbërimi do t’u vijnë në ndihmë banorëve duke përmirësuar ndjeshëm jetën e tyre. Kryetari i fshatit Moravë Dhimitraq Xhimo thotë se ky investim prej 22 milionë lekësh …

Lexo më shumë »

Nuk është Holanda, këto pamje vijnë nga Devolli

Këto pamje mund të risjellin në memorie ndonjë episod dokumentarësh në Kinën e largët kur mblidhet orizi, apo edhe ndonjë fushë lulesh në Holandë. Në fakt është vetëm Juglindja e Shqipërisë dhe fermerët që mbledhin lule ciani në fshatin Vranisht të Devollit. Ciani njihet ndryshe me emri lulekina ose kokoçeli. …

Lexo më shumë »

Fshati Beras, vendbanim i kahershëm

Fshati Beras shtrihet përgjatë pjesës veriore të Bashkisë Maliq, në një distancë rreth 7.8 km nga qyteti i Maliqit. Sot ky fshat është pjesë e Njësisë Administrative Libonik/Bashkia Maliq, por nga pikëpamja gjeografike që në historinë e hershme ky fshat është pjesë e krahinës së Gorës: dikur në këtë fshat …

Lexo më shumë »