Kryefaqa / Korca Turistike / Korça e vjetër

Korça e vjetër

“Me nji zonjushë korçare nuk ke frikë se ban nji gafë…”, çfarë shkruante Dom Lazër Shantoja për Korçën

“Korça ishte qytet! Tekembramja nji qytet në Shqipnì! Shetitore të gjana, rruga e rrugica të drejta, shtëpija të bukura si vila, pomendore e lulishta. Nji pastërti të pakundshoqen në tanë Shqipnìn. Tepsì. Ajri i kulluet të prehte hundët dhe të freskonte mushknijtë. Më dukej se ishem në nji qytet t’Engadinës. …

Lexo më shumë »