Home / Histori / Arkeologji

Arkeologji

Durrës/Kërkime arkeologjike zbulojnë të dhëna të rëndësishme të forumit bizantin

Ekspedita e përbashkët arkeologjike shqiptaro-franceze ka njoftuar përfundimin e gërmimeve pranë forumit bizantin, duke bërë të ditur gjetje interesante. Në lidhje me gërmimet e kryera tek forumi bizantin, bashkëdrejtuesja franceze e projektit tha se janë evidentuar shtresa të hershme të shekullit të II dhe shekullit të III, në të cilat …

Lexo më shumë